Tegyük rendbe ennivaló dolgainkat...


Napjaink táplálkozási szokásairól és annak következményeiről:


Szinte biztosak lehetünk benne, hogy a napjainkban megtalálható betegségek legnagyobb része, - amiben az emberiség szenved - az ételekből hiányzó vitalitásra és életerőre vezethető vissza.

Például a legtöbb étel, amit világszerte esznek az emberek, szét van főzve, így gyakorlatilag, már “félig halott” = élettelen. (Több, mint 90% -a az alapanyagokban található enzimeknek a főzés során megsemmisül.) Italunk tele vannak cukorral, az alkohol és a különböző stimulánsok, az energia  illúzióját keltik, amely azonban a napok múlásával elillan.

A C vitamin, ami a paradicsomban található, felvágás után - levegővel való érintkezés-oxidáció miatt - 5 perccel már csak 50% -át , 20 perc elteltével pedig már csak 30%-át tartalmazza. Megfőzve azt, még több C vitamin tartalmat veszít.

Törekedjünk a minél több nyers zöldség fogyasztására! 

Ezzel szemben például , a NYERS ételekben (röviden: organikus –bio alapanyagokból készült), illetve 48 foknál nem jobban hevített ételek, és néhány SZUPER TÁPLÁLÉK: a búzafű, árpafű, csírák, friss zöldségek, gyümölcsök, magvak, dió, mandula stb., és a belőlük készült  ételek, italok képesek visszaállítani a legyengült, és megfáradt TEST életerejét.

A NYERS ételekkel történő  táplálkozás és a búzafű, árpafű levek bevitele, megtisztítja a vért, és erősíti az immunrendszert. Ezek az alapvető változások  több energiához segítik hozzá  a szervezetet, és bizonyítottan képessé teszik, hogy hatékonyabban szálljon szembe, és vagy  győzze le a felmerülő betegségeket.

Általában véve hétköznapi életét élő fiatalok és idősek egyaránt teljesen elfáradnak a nap végére, attól függetlenül, hogy többségük kevesebbet mozog, gyalogol naponta, mint 1 kilométer, illetve alszik 8 órát. Rengeteg középkorú ember elfogadja a fiatalos energiájának elvesztését, mint a korai öregség előjelét.

Ez lenne a normális? Miért kéne a korunkhoz képest kevesebb energiatöltéssel együtt élnünk?

A hosszan tartó fáradtság nem normális és legtöbb esetben a gyenge minőségű táplálkozásnak köszönhető. A modern életvitel rengeteg energiát igényel, amit nem lehet kielégítően feltölteni tápanyaghiányos étrenddel. Ha egy bizonyos mértékű fáradtság érzete egy hosszú, munkával eltöltött nap után normálisnak tekinthető, illetve  az utána következő éjszakai pihenés másnapra nem tölt fel energiával, akkor ott valami probléma van.

Amennyiben az az érzet erősödik meg-reggel felébredve-hogy ugyanolyan fáradt vagy, mint amikor lefeküdtél, akkor valószínűsíthető, hogy a szervezet nem kapja meg a megfelelő táplálékokat, amire szüksége lenne (és túl sok olyan behatás éri, amire nincs szüksége) ezek összessége blokkolja a test energiaáramlását, így feltöltődését is, előidézve később betegségek kialakulását.

Két dolog alapvető ilyen helyzetben:

A hiányzó tápanyagok bevitele, és szervezet megtisztítása, a vérben, a szövetekben, a szervekben, felgyülemlett szennyeződésektől. Mindannyiunk szervezeteben több mint 10 milliárd kis elem található, amiket sejteknek hívunk. Mint az elemlámpa, a sejtjeink is elektromos töltéssel rendelkeznek. Annak érdekében, hogy ezt az állapotot fenn tartsuk, és megerősítsük-töltsük, kielégítő és folyamatos ellátást kell biztosítanunk a tápanyagokból, főként a kiemelt ásványi anyagokból, vitaminokból, enzimekből, és aminosavakból. Így biztosítva a szervezet  megfelelő energiaellátását.

Ugyanakkor a felesleges zsiradékok (bőr alatt felgyülemlett) és ásványi anyagok,  proteinek   melyek az emésztő és a bélrendszerben, illetve a vérben rakodtak le, kiürítése kiemelten fontos. Ehhez rengeteg energiára van szüksége a szervezetnek, és pluszban a hétköznapi létenergiát is biztosítania kell számunkra.

A korábban kiemelt táplálkozás, alvási igényeinket és annak minőségét is megváltoztatja. Nem lesz többé szükség 8-10 óra alvásra éjszaka, melyet a WC-re és a hűtőszekrényhez történő megszakításokkal fémjelzünk...Mélyebb álomban, pihentetőbb állapotban töltjük az éjszakát, melyben a test önmagát kiegyensúlyozva, újratölti a sejteket energiával. Ideálisan az éjszakai alvás 4-7 óra, kiegészítve ezt egy délutáni 1 órás pihenéssel, megfelelő időt ad a szervezetnek az optimális megújuláshoz és feltöltődéshez. Minél inkább a sejtek energia táplálása kiegyensúlyozatlan, mint például tapasztalható betegségek lefolyása alatt ez egyre több alvásigényt jelez.

Immunrendszer:


A szervezet betegség legyőző képességének meghatározója az immunrendszer. Sajnos manapság a modern gyógyszerek többségének fogyasztásával csak 1-1 tünet kezelésére kapunk megoldást, anélkül, hogy effektív megerősítenénk az általános egészségi  állapotunkat=immunrendszerünket.

Tulajdonképpen: gyógyszer még nem gyógyított meg senkit teljesen. Ahogy Hippokratesz (a gyógyítás atyja mondta: “A test gyógyítja meg önmagát, az orvos csak a természet asszisztense...”

Az életkörülményeink, környezetünk és ezek hatásai:


A levegő, amit belélegzünk egészségtelen, a víz amit iszunk kémiailag kezelt ,és szennyezett és több ezer hektár mezőgazdasági táptalaj erodálódik minden évben.Több város, ami korábban a kultúra és a művészetek vérkeringését biztosította, lassacskán betonrengeteggé és elektromos szennyezőanyaggal telítetté válik, ahol az emberek a mindennapjaikat töltik, mielőtt –miután  hazasietnek a munkájukból.

Remélhetőleg közeledik az idő, amikor egy környezetbarát technológiai forradalom hatására a szennyeződés és az egészségkárosító hatások megfékeződnek, és megtisztulás indulhat meg.

Addig is meg tudjuk erősíteni  a védelmi rendszerünket és kialakítani egy megfelelő védekezési rendszert. Amíg az emésztési és anyagcsere rendszerünk hatékonyan működik, addig a mérgező anyagoknak sincs sok idejük behatolni az érrendszerbe, vagy a tüdőbe, illetve nem tudnak ott sokáig garázdálkodni. Amik azonban mégis csak behatolnak és lábat vetnek, azok a mérgek is könnyebben neutralizálhatóak egy jól működő egészséges májfunkcióval. Kevesebb nehéz étellel az étrendünkben, megnövelhetjük az oxigén állományt a vérünkben, és ezáltal a tápanyag elégetését  az anyagcsere rendszerünkben.

Évekkel ezelőtt Dr Hans Fisher és kollégái Nobel díjat kaptak a vörösvértest kutatásban elért eredményeikért. Bizonyították,hogy az emberi vér, ami az oxigént szállítja a sejtekhez, gyakorlatilag majdnem teljesen egyező felépítésű molekuláris szinten a klorofillal. Az testben a vörösvértestek karakterizálódhatnak a hemoglobinnal, ami az oxigén szállító, és aminek saját központi magja a vas elemet tartalmazza. A legtöbb zöld növény, karakterizálható a klorofillal, aminek a magnézium van a központjában. A két anyag molekuláris felépítése megdöbbentő hasonlóságokat mutat.

Megkérdezhetjük: mi is tulajdonképpen a klorofill?


Tulajdonképpen az a zöld (néha lila) pigment, ami az élő növények szöveteiben található. Tulajdonképpen kondenzált napenergiát tároló részecske. Így azok az emberek ,akik főként hússal, és tejtermékekkel táplálkoznak, túlnyomórészt “másodkézből kapják” ezt a napenergiát, miután a tehén átalakította azt hússá vagy tejjé. Amíg a friss zöldségek, csírák, búzafű....stb. 70% körüli értékben is tartalmazhatja elsődleges kézből ezt az energiát.

Egyes kutatók szerint , a klorofill kiemelkedő hatással van az emberi szervezetre. Megnöveli a szív működésének hatékonyságát, jó hatást gyakorol az érrendszerre(tisztító), a bélrendszerre, a méhre, és a tüdőre. Így a klorofillt nevezhetjük egy “toniknak” aminek a szervezetre kifejtett  stimuláló hatását tekintve, nem lehet egy lapon említeni semmi más anyaggal.

Búzafű pozitív hatásai:



-    Haj tápláló, például: hajfakulás esetén, de mindenfajta bőrtípushoz ajánlható , tisztító,bőrfeszítő-összehúzó hatása miatt.

-    Néhány csepp az orrba segít elhárítani az orr dugulását

-    A fürdővízhez adva, vagy direktben a bőrre dörzsölve, stimulálja az egészséges vérkeringést, és kellemes bizsergető érzést ad.

-    Sebek és horzsolások esetén nagy mértékben meggyorsítja a gyógyulást,és méregtelenít.

-    KINEK AJÁNLHATÓ A BÚZAFŰ?

-     Bárkinek: ha valaki túlsúlyos, alultáplált, vagy akár korai rákos betegségben szenved, a búzafű segíthet....


Sorozatunk következő részét itt elolvashatod!


Szerző: Ilko Péter - Pozitív Nap





Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Ismerd fel időben a cukorbetegséget!

Magyarországon több mint félmillió regisztrált cukorbeteg ember él, és további 250 ezer azoknak a száma, akik valójában cukorbetegek, de nem tudnak róla vagy még nem vettek részt diabétesz-szűrésen.

Tudod, mi történik a testeddel, ha túl sok cukrot eszel?

Nem sok jó, annyit elöljáróban elárulunk. Ráadásul sajnos az elhízáson túl azért (sokkal) több van ebben a dologban.

A dinnye a nyár legfinomabb gyümölcse, most megtanítjuk, hogyan kell tökéletesen felszeletelni! +VIDEÓ

Nyáron az egyik legegészségesebb szezongyümölcs a görögdinnye. Az óriási "labdát" sokszor alig tudjuk hazacipelni, és türelmetlenül várjuk, hogy lehűljön, hiszen tudjuk, a dinnye hidegen jó. Milyen módszerrel szoktátok felvágni a dinnyét?

Ha nem szeretnek és nem szerethetsz - belebetegszel

Új kórkép van kialakulóban: ez pedig a szeretethiány. Oka: mindenki csak kapni akar, pénzt, hatalmat, autót, és minden fontosabb, mint a szeretet. Veszélyes a teljesítményhajszolás, a mindenáron győzni akarás, hogy a sikerért sokan feláldozzák mások megbecsülését, szeretetét. Pedig milyen rosszul teszik...

szuper ötlettel bizonyítjuk be, hogy egészségesen is nassolhatsz finomakat!

szuper tipp, hogy cseréld a hizlaló nasikat egészséges snackekre


NAPI BOLDOGSÁG