Paprikakrém házilag, avagy házi Erős Pista és társai

Szeretjük a paprikát, és ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy nemzeti ételeink többségében domináns szerepe van a paprikának, akár mint fűszer (pl.: pörkölt, halászlé, gulyás, stb.), akár mint zöldségféle (pl.: lecsó, töltött paprika, stb.). Paprikát teszünk ételeinkbe, paprikát karikázunk a reggeli mellé, és paprikát (jobbára csípőset) teszünk a forró levesbe is. A paprika egyik igen népszerű formája a paprikakrém, amivel egyaránt ízesíthetjük szendvicsünket, és főtt ételeinket - írja az Ezt fald fel! blog


Hozzávalók a házi paprikakrémhez:

- 25 dkg hegyes erős paprika
- 90 dkg kápia paprika
- 55 dkg cseresznyepaprika
- 1 csapott mokkáskanál citromsav
- 20 dkg konyhasó

Paprikakrém elkészítése házilag:

A paprikákat mossuk meg, tegyük száraz konyharuhára, és hagyjuk őket megszáradni. Amint ez megvan, kezdjük el kicsumázni. Célszerű külön-külön feldolgozni a csípős zöldpaprikákat, és az édes pirosat, de persze ez nem szentírás. Így lehetőség van arra, hogy szabályozzuk a végeredmény csípősségét azzal, hogy milyen arányban keverjük őket össze. Szóval, a paprikákat csumázzuk ki. A csípős paprikából nem fontos kiszedni a magokat, mert az tovább erősíti azt, de az édes paprikákból célszerű kiszedni teljesen, mert oda egyáltalán nem kell. Ezt követően feldaraboljuk a paprikákat, hogy könnyebb legyen majd turmixolni, vagy darálni (attól függ, kinek mi áll rendelkezésére).


Ezt követően jöhet az összekeverés. Ezt mindenki tegye ízlése szerint attól függően, hogy milyen paprikákat használt fel. Tegyük bele a pépbe a sót és a citromsavat. Ha minden jól megy, akkor nagyjából másfél kiló az eredmény. Ez még nagyon sok lét tartalmaz, ezt nem lehetne éppen paprikakrémnek nevezni, ráadásul a sótól még több lét fog ereszteni. Ezért tegyük félre 10-15 percre, majd nagyon apró lyukú szűrőn, vagy sűrű szövésű textilen szűrjük át. 


Még több információért és a recept második feléért kattints a cikk folytatására!



Forrás: eztfaldfel.blogspot.hu
Képek forrása: eztfaldfel.blogspot.hu

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Egy vacsi a tengerszirti barlangba épített olasz étteremben?! Lélgzetelállító...

Polignano a Mare kisvárosában található az adriai tenger fölé nyúló Grotta Palazzese hotel étterme, aminek szépségét még mindig nehezen tudjuk ép ésszel felfogni. De jó lenne ma itt vacsorázni...!

Told a sü­tőbe a pa­ra­di­cso­mot és így alkoss elképesztő olasz recepteket

Imá­dod az olasz kony­hát, de nincs időd fű­sze­res pa­ra­di­csom­szósz fő­zé­sé­vel pe­pe­cselni? Ez a sült pa­ra­di­csom­szósz könnyen el­ké­szít­hető, és bár­mi­kor, bár­mi­lyen mennyi­ség­ben elő­kap­ha­tod a mély­hű­tőd­ből vagy a kam­rá­ból.

Így étkeztünk régen, avagy amikor még aludttejet ettünk joghurt helyett

A magyar konyha, minden híresztelés ellenére, egészséges. Legalábbis az a változata, ahogy eleink főztek még 70-80 évvel ezelőtt is.

Zseniális átalakítások a konyhádban: így hasznosítsd újra a nem használt konyhai cuccokat

Konyha. Pont az a hely, ahol a főzésen kívül is kiélheted kreatív hajlamaidat. Gyakorlatilag bármit, bármilyen konyhai eszközből készíthetsz. Hogy miért mondjuk ezt? Mert igaz! Képekkel is bizonyítjuk!

10 tökéletes leves fél óra alatt a cidrire

Beállt a hűvös idő, reggelente elkél már a sál, sapka - hamarosan repkednek a mínuszok. Muszáj forró leveseket enni, hát nem? Imádjuk őket, és észrevettük, hogy ahogy öregszünk, az érzés egyre fokozódik. 10 tipp!


NAPI BOLDOGSÁG