Rose-Lynn Fisher amerikai fotográfus a könnyeinket kezdte vizsgálni, és a Könnyek Topográfiája című munkájában bemutatja, hogy teljesen másképp néznek ki azok a könnyeink, amelyeket hagymapucolás közben ejtünk, mint amit bánatunkban.
Masaru Emoto óta tudjuk, hogy a víz információt tud tárolni, hiszen
kimutatta, hogy a víz a benne lévő információtól függően milyen
alakzattal bír. Mivel könnyeink alkotó eleme is víz, nem véletlenül tükrözi hangulatunkat és pillanatnyi érzéseinket.
Könnyeink átlátszóak, erősen sós ízűek, enyhén lúgos kémhatásúak. Szükség van rájuk ahhoz, hogy látásunk megfelelő legyen, tehát napi 1-3 ml mindenképp termelődik szervezetünkben. Az alap-könnytermelés során képződő könny összetétele viszonylag állandó. Azonban érzéseinktől függően szerkezetük nagyon is különböző lehet.
Szerző: Ábrahám-Hörömpő Andrea - Pozitív Nap
Forrás: http://www.rose-lynnfisher.com/tears.html