Bevetésen volt a Pozitívnap-íz-kommandó: végigkóstoltuk a magyar kézműves ízeket!


Idén második alkalommal rendezték meg a Kézműves Magyar Ízek Vásárát. A Millenáris épületében vasárnapig voltak terítéken a magyar kézműves gasztronómia remekei, amikbe mi is belekóstoltunk, és szívből bátorítunk erre mindenki mást is. 

Jó hír, hogy annak sem kell búsulnia, aki nem tudott kilátogatni a vásárra, mivel már október végén megnyitott a kézműves magyar ízek első márkaboltja, ahol beszerezhetők a kiállításon bemutatott termékek is. 

Tradicionális és innovatív ízek, több mint száz, válogatott kiállító, – kizárólag magyar kistermelők és kézműves gazdák termékei - sajtok, sonkák, kolbászok, lekvárok, mézek, aszalt gyümölcsök, csokoládék, borok, pálinkák csábító sora várt bennünket. A házias, magyar alapanyagokból, kézzel készített finomságok egyre kevesebbek számára, és egyre ritkábban érhetők el, így már a valódi ízekre sem emlékezhetünk igazán. A vásáron túlzás nélkül minden lehetőség adott volt, hogy újra felfedezzük a hamisítatlan kézműves magyar ízeket. A már megismert magyar ízek mellett olyan újdonságokat fedezhetünk fel, mint a vízibivaly szalámi, a faszenes, tufapincében érlelt sajt, vagy a homoki fehérszarvasgombás sárgadinnye lekvár.

2. Kézműves Magyar Ízek Vására - további képekért kattintson a képre! Fotók: Szilvási-Zupkó Anett


Kedvenceink voltak:


Szarvasgombás vaj, szarvasgombás kaviár – a Gourmand Company-től

Mogyoró olaj
 – Bartha Portától

Tanyasi sajtok: kakukkfüves gomolya
 – Hortig Rezső és Bertók Zsuzsa családi gazdaságából

Forralt köles sör
 – Szilágyi Andrástól

Sütőtök párlat 
– Szicsek Pálinkafőzdétől 

Szilvás sör
 – a Békésszentandrási Sörfőzdéből 


A Gyerekek selyemfű mézet kaptak a kis torokkaparásukra - Mézkuckótól



Nincs helypénz vagy jutalék - a lényeg hogy megmutathassák magukat a résztvevők


A magyarországi és az erdélyi termelők mellett idén újdonságként a Felvidékről, Szlovéniából és a Vajdaságból is érkeztek kiállítók. Ízmámoros bóklászásunk közepette népzenei koncerteket, kolbásztöltést, mikulás csoki öntést bemutató programokat is elcsíptünk. És finom karácsonyi ajándékokra is sikerült mindeközben szert tennünk. 

A Kézműves Magyar Ízek Vására egy olyan kezdeményezés, melyben a kiállító résztvevők ingyen mutathatják be a termékeiket (nem kell helypénzt vagy jutalékot fizetniük), a vásárló pedig végigkóstolhatja Magyarország mestermunkáit: a tökmagos krémsajttól a diós-áfonyás ordán át a szarvashúsból készült kolbászig és a rózsaszirom lekvárig, a havasi málnaméztől a jázminszirmos csokoládéig.




Szerző: Szilvási-Zupkó Anett

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Betiltották a mobilozást egy francia étteremben, hogy beszélgessenek egymással a vendégek

Hean-Noël Fluery a vidámság és a szórakozás nevében betiltotta a mobiltelefonok használatát az asztaloknál.

Újabb magyar gasztro-sikernek örülhetünk, ezúttal Bécsből!

Magyar gasztroblogger diadalmaskodott a bécsi elegáns és nívós étterem hobbiszakácsoknak kiírt versenyén!

10 élelmiszer, ami megmentheti a hétköznapokat - kamrába velük!

A legtöbb kamra, konyhaszekrény tartalmaz alapvető élelmiszereket, melyek szükségesek a mindennapi főzéshez. Ki akarna naponta lisztért vagy olajért rohangálni? Nyilván senki.

A lány, aki "megette a világot"

Az utazás nem csak a szemünknek, hanem a hasunknak is nagyon kellemes élmény lehet!

Színpompás receptek, melyek az egészséges saláták szerelmesévé tesznek

Ha a saláta eddig a hétvégi nokedlihez fogyasztott fejes-ecetes verzió volt, akkor a következő képeket Neked találták ki!


NAPI BOLDOGSÁG