Továbbra is várják a meseolvasó önkénteseket kórházban fekvő gyerekek mellé!

A mesékkel, különböző történetekkel való gyógyítás az emberiséggel egyidős foglalkozás. A legtöbb társadalom kultúrájában fellelhetőek a mesék, mint az ősi kikristályosodott kollektív tudat, emberi bölcsesség tükörképei.


Nem csoda, hogy még mindig, és folyamatosan várják országszerte azoknak az önkénteseknek a jelentkezését, akik meseolvasással segítenék kórházban fekvő beteg gyerekek gyógyulását.

2014-ben is folytatódik a gyógyvarázs meseolvasó program, amelyre ebben az évben bárki jelentkezhet, aki elmúlt 14 éves és kedvet, erőt érez magában, hogy megszépítse a kórházakban fekvő gyerekek napjait. A mese gyógyít! Olvass mesét és segíts gyógyulni! 


                            Ezekbe a kórházakba várják a jelentkezőket!

A gyógyvarázs mesedoktorok programot 2013 augusztusában hirdették meg a nagyközönség felé. A program sikere, lelkesedésetek, önzetlenségetek és tenni akarásotok azonban minden várakozást felülmúlt! Az elmúlt egy évben közel 25 000-en regisztráltak a weboldalon, hogy szeretnének önkéntes mesedoktorok lenni. Segítségetekkel pedig több mint 7200 meseolvasás valósult meg a kórházakban, amit ezúton is köszönünk! Ha személyesen szeretnél mesét olvasni, itt tudsz jelentkezni! 

Sajnos azonban a kórházak befogadóképessége korlátozott, ezért 2013 decemberétől új lehetőséggel bővült a gyógyvarázs mesedoktorok program.

A mesedoktorok a weben programban mesevideókkal szórakoztathatják az ország 30 gyermekosztályának kis betegeit. Ha Te is szeretnél egy kis örömöt csempészni kórházi napjaikba, válaszd ki kedvenc mesédet, kapcsold be telefonod, webkamerád vagy fényképezőgéped,

és indulhat a felvétel! A legjobb mesevideók felkerülnek a gyógyvarázs YouTube csatornára, és az internet közvetítésével jutnak el a kórházban fekvő gyerekekhez.

Ott a Te helyed is, legalább egy mesényi időre! :)


Pozitív Nap

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

12 aranyköpés gyerekkorunk nagy kedvencétől, Dr. Bubótól

Igaz, ami igaz, anno nagyon szerettük. Ma pedig érdemes újra elmerülnünk benne, mert bőven. hordoz mondanivalót a 21. század emberének is.

"Egy asszonynak két munkahelye van" - az anyák, feleségek láthatatlan munkájának ereje!

Az önkéntes tevékenység és a fizetetlen házimunka gazdasági szempontból láthatatlan (vagyis semmilyen valutában nem definiálják, nem pénzre váltott tevékenység), így ezáltal sokszor presztízs nélküliek is. Ez a társadalmi jelenség pedig leginkább a nőket érinti, ennek egyik oka a hagyományos nemi szerepek között keresendő, ám a mára tömeges női munkavállalás ellenére sem változott ez a helyzet.

Csókay doktor fia haláláról: "Hiszem, hogy egyszer újra megölelem Marcit"

Alig érkezett meg Nigériából, élete első missziójáról, Csókay András világhírű idegsebész, agykutató, máris a kórházba sietett ügyelni... Huszonnyolc éve gyógyít, nemzetközileg elismert idegsebész, mégis minden reggelét gyakorlással kezdi a boncteremben. Családapaként megtörtént vele az, ami minden szülő rémálma: a születésnapján egy tragikus baleset miatt elveszítette legkisebb gyermekét, az akkor 10 éves Marcit.

Almafa - egy mese, amit minden szülőnek és gyereknek egyszer látni kell!

Úgy élj, hogy ha a gyerekeid a becsületességre és a tisztességre gondolnak, te juss eszükbe! - könnyű mondat, rendkívüli tartalommal, aminek betartása, nem kis erőfeszítést követel tőlünk!

A valós arcok kedvenc rajzfilmfiguráink mögött - micsoda hasonlóság!

El se tudnánk képzelni kedvenc rajzfilmhőseinket a jól megszokott hangjuk nélkül. De vajon van e hasonlóság a karaktereket eredetileg megszólaltató színészek és a mesehősök között?


NAPI BOLDOGSÁG