Ma derülnek ki a felvételi ponthatárok!

Feszült figyelemmel várják a fiatalok a ponthatárokat.
Forrás: Origo


Az Oktatási Hivatal és az Educatio kft. tájékoztatása szerint, ahogy eddig is, a ponthatárokat egyebek között a felvételizők számának, az intézmények kapacitásainak, valamint a jelentkezők eredményeinek figyelembevételével határozzák meg. A besorolási döntést, amely tartalmazza, hogy kit hová vettek fel a ponthatárok megállapítását követően, idén a www.felvi.hu E-felvételi rendszeréből kell letölteniük a felvételizőknek.

Amint a dokumentum elérhetővé válik, az Oktatási Hivatal e-mailben tájékoztatja a jelentkezőket. Idén 106 056 fiatal jelentkezett a felsőoktatásba (ez a szám tavaly 95 445 volt): 69 727-en alapképzésre, 9763-an osztatlan képzésre, 21 595-en mesterképzésre, 4971-en felsőoktatási szakképzésre. Állami ösztöndíjas képzésre 91 737-en, önköltséges képzésre 14 319-en adtak be kérelmet. Az előző évhez képest növekedés volt megfigyelhető minden képzési területen.

Nagy az öröm, ha sikeres a felvételi!
Forrás: stiller


Összesen 358 ezer felsőoktatási helyre jelentkeztek, egy jelentkező pedig átlagosan 3,4 jelentkezést adott be. A legnépszerűbb képzőhely az ELTE.



MTI

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Így gondolnak a gyerekek a gyógyszerészekre (egy fantasztikusan kedves videó)

Néhány napja, egészen pontosan szeptember 25-én volt a Gyógyszerészek Világnapja. Ennek alkalmából gyermekeket kérdeztek meg arról, hogy mi a véleményük a szakmáról.

10 egyenlőség az életünkből, amit mindannyian megélünk!

Az élet nem regény, szokták mondani. Azonban abban mindannyian egyetérthetünk, hogy rengeteg örök és egyetemes igazság létezik, melyet az is lehet, hogy megírtak már és mind ismerjük!

A tudás kincs, de pontosan mennyit ér? Ezek a világ leghíresebb egyetemeinek tandíjai!

"A tudás egy kincs, mely tulajdonosát mindenhova elkíséri." Ehhez hasonló mondásokat mindannyian ismerünk. De vajon mennyit ér számokban kifejezve egy diploma például a világ legismertebb egyetemén a Harvadon?

A Hubble űrteleszkóp: szemünk a végtelenben

A Hubble fellövése és munkába állítása előtt sokkal kisebb volt a világ. Mintha csukott szemmel akartunk volna látni az univerzum végtelen sötétjében. Ebbe a fekete csendbe hozta el a fényt a teleszkóp.

Ezeket kár lenne megenni!

Egy falatnyi világegyetem gyönyörűen szervírozva a desszertes tányéron.


NAPI BOLDOGSÁG