Az igazság az, hogy a fahéj és méz már évszázadok óta használatos betegségmegelőzésre, de hatékonysága nagymértékben függ attól, hogy milyen életmóddal, fizikai tevékenységgel és élelmiszer fogyasztással párosul.
A méz és a fahéj előnyei és javasolt felhasználási területei 8 pontban:
1. Természetes antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik. A sebre öntve megakadályozza a fertőzést, és elősegíti a gyógyulást. A méz és a fahéj rendszeres fogyasztása, általános egészséges táplálkozással és mérsékelt aktivitási szinttel kombinálva, megelőzi a szívbetegségeket és kitisztítja az eltömődött artériákat.
2. A méz és fahéj langyos vízben való fogyasztása kitisztítja a húgyhólyagot, valamint megszünteti a húgyúti fertőzéseket.
3. Rendszeres fogyasztása csökkentheti, és bizonyos esetekben teljesen gyógyítja az ízületi fájdalmakat.
4. Ez az ital erősíti az immunrendszert is, segít megfázás, vírusos fertőzések esetén.
5. A méz és a fahéj keverékét rákenve a fertőzött, gyulladt ínyre, csökkenti a fájdalmat és az ínyvérzést, valamint lassítja a fertőzés továbbterjedését.
6. Együtt fogyasztva, a méz és a fahéj megkönnyíti az emésztést, segít megakadályozni a felfúvódást, gázosodást.
7. A méz és fahéj együtt fogyasztva rengeteg energiát ad, így az emberek magasabb szellemi éberségi- és fizikai aktivitás szintet érnek el.
8. A méz és a fahéj nagyon hatásos fogyás- elősegítő.
A lehető legjobb hatékonyság eléréséhez:
A fahéj és a méz külön-külön is hatékonyak, együttesen aztán maximálisan fellendítően hatnak az egészségre.
A méz és a fahéj teljes gyógyhatását egy egészséges életmód részeként fejtheti ki.
Forrás: Naturahirek.hu