A Nutella minden családban a kedvencek között van, hiszen kicsik és nagyok egyaránt imádják. Mégis jobb, ha otthon készítjük el ezt a finomságot: ugyanolyan ízletes lesz, de legalább tudjuk, mit eszünk meg.
Hozzávalók:
200 g pörkölt, sótlan mogyoró, 170 g étcsokoládé. 100 g csokoládé – tej, 1 evőkanál kristálycukor, 3 evőkanál vaj, 3 evőkanál kakaópor, 1 csipet só
Elkészítés:
A mogyorót egy serpenyőben pirítsuk meg, egészen addig, amíg el kezd pattogni - de vigyázzunk, hogy ne égessük oda. Ezután dörzsöljük le egy puhább kefe vagy egy konyharuha segítségével a héját.
Gőz fölött olvasszuk fel az étcsokoládét, majd a mogyorót aprítsuk jól fel. A felaprított mogyorót tegyük egy késes aprítóba, majd adjuk hozzá a vajat, a kakaót és a cukrot, és pár percig aprítsuk, míg krémes nem lesz.
Az egészet keverjük a felolvasztott étcsokoládéhoz, majd töltsük üvegekbe. Nem szükséges hűtőben tárolni. Használhatjuk süteményekhez is, de csak úgy önmagában is kiváló: azért vigyázzunk a kínálgatással, mert nagyon hamar el tud fogyni!
Forrás: twice.hu