Hála a korai tavasznak, idén korábban nyílt ki az orgona, mint általában - így hamarabb meg tudjuk csinálni ezt az ellenállhatatlan italt. Van egy szuper receptünk, amelynek segítségével garantáltan tökéletes lesz a végeredmény!
Hozzávalók az orgonaszörphöz:
- 1.3 liter víz
- 1 kg kristálycukor
- egy nagy szatyor orgona lecsipegetett virágjai
- egy citrom leve, vagy egy kevéske citromsav
Orgonaszörp elkészítése:
Egy lábasba öntsd össze az adott mennyiségű vizet és cukrot. Tedd a tűzre, és főzz belőle szirupot. Ha kész, vedd le a tűzről, és adj hozzá a citromlevet vagy a citromsavat (utóbbi segít kioldani a virágokból a színanyagot), majd jól keverd el. Öntsd bele a virágokat, majd anélkül, hogy elkevernéd, fedd le fedővel. Hagyd állni egy egész napig, majd másnap hidegen szűrd le, és töltsd bele üvegekbe.