Egy elronthatatlan recept: hamburger házilag


Hozzávalók a hamburgerhúshoz:

- 1 kg sertés/marha vegyes darált hús

- 1 nagy fej vöröshagyma

- 2 lapos teáskanál só

- 2 tojás

- 2 púpos evőkanál ketchup

- frissen tartó fólia a csomagoláshoz

Hamburgerhús elkészítése:

A hagymát vágjuk apró kockákra (mintha pörkölthöz vágnánk). Az összes hozzávalót keverjük össze egy tálban. A fóliát húzzuk ki az asztalra, tegyünk rá egy púpos evőkanálnyi húst, majd nyomkodjuk szét, hogy szép, nagyjából fél centi vastag pogácsává váljon. Ezt követően hajtsuk rá a fóliát, és csomagoljuk be, de közben vigyázzunk arra, hogy sehol ne menjen bele túl mélyen a húsba, mert nehéz lesz kiszedni belőle, ha belefagy. Ezt a műveletet addig ismételgessük, míg üres nem lesz a tál. Ha megvan, mehet zacskókba és irány a fagyasztó, ahol elég sokáig eltartható. 

Természetesen nem fontos fagyasztani, a massza akár rögtön süthető!


Hozzávalók a puffancshoz:

- 68 dkg liszt

- 68 g porcukor

- 68 g vaj

- 68 g tojás sárgája (kb. 3 nagyobb tojásé)

- 40 g sütőélesztő

- 8 g konyhasó

- 330 ml langyos tej

Puffancs elkészítése: 

Az összetevőket gyúrjuk össze alaposan, majd 20-25 percig konyharuhával letakarva pihentessük. Ezután gyúrjuk át a tésztát és újabb 20-25 percig pihentessük. Osszuk 8-10 egyenlő részre a tésztát és formázzunk zsemléket. Ezeket helyezzük szilikonos sütőpapírral kibélelt tepsibe, és kenjük meg tojással (üssünk fel egy tojást, és keverjük el az egészet egyben, mintha rántottához készülnénk elő). Kelesszük, 35-40 percig majd kenjük le ismét a felvert tojással. Ezt követően 190 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt süssük készre.


A recept folytatásáért kattints az Ezt fald fel blogra!




Forrás: eztfaldfel.blogspot.hu

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Egy vacsi a tengerszirti barlangba épített olasz étteremben?! Lélgzetelállító...

Polignano a Mare kisvárosában található az adriai tenger fölé nyúló Grotta Palazzese hotel étterme, aminek szépségét még mindig nehezen tudjuk ép ésszel felfogni. De jó lenne ma itt vacsorázni...!

"Egy asszonynak két munkahelye van" - az anyák, feleségek láthatatlan munkájának ereje!

Az önkéntes tevékenység és a fizetetlen házimunka gazdasági szempontból láthatatlan (vagyis semmilyen valutában nem definiálják, nem pénzre váltott tevékenység), így ezáltal sokszor presztízs nélküliek is. Ez a társadalmi jelenség pedig leginkább a nőket érinti, ennek egyik oka a hagyományos nemi szerepek között keresendő, ám a mára tömeges női munkavállalás ellenére sem változott ez a helyzet.

Told a sü­tőbe a pa­ra­di­cso­mot és így alkoss elképesztő olasz recepteket

Imá­dod az olasz kony­hát, de nincs időd fű­sze­res pa­ra­di­csom­szósz fő­zé­sé­vel pe­pe­cselni? Ez a sült pa­ra­di­csom­szósz könnyen el­ké­szít­hető, és bár­mi­kor, bár­mi­lyen mennyi­ség­ben elő­kap­ha­tod a mély­hű­tőd­ből vagy a kam­rá­ból.

Ez kéne legyen a házi feladat a gyerekednek a nyárra!

Reméljük Kati néni nem haragszik, hogy idéztük a gondolatait, és így még több szülőhöz és gyerekhez eljuttatjuk azokat!

Így étkeztünk régen, avagy amikor még aludttejet ettünk joghurt helyett

A magyar konyha, minden híresztelés ellenére, egészséges. Legalábbis az a változata, ahogy eleink főztek még 70-80 évvel ezelőtt is.


NAPI BOLDOGSÁG