Bor, csokoládé és marcipán: három szó, melynek már az elolvasása is jóleső érzéssel tölt el bennünket. És a hatást még tovább fokozhatjuk e három termék ötvözésével, ahogy azt tették a Tokaj Kereskedőház Zrt. és a Szamos Marcipán Kft. szakemberei, hogy megalkossák az idei év desszertkülönlegességeit.
Tradíció és innováció, e kettő ötvöződik a Tokaj Kereskedőház Zrt. és a Szamos Marcipán Kft. most bemutatásra került közös termékeiben, hiszen a két társaság együttesen több mint száz év tapasztalattal rendelkezik, mind termékeik, mind a felhasznált alapanyagok klasszikus magyar termékek, és ötvözésük teljesen újkeletű. A két társaság reményei szerint a most megalkotott desszertkreációkban minden borkedvelő és csokoládérajongó megtalálja majd a számítását. A Szamos-birodalom története a múlt század elején kezdődött Szentendrén, ahol egy szerb fiúcska, Szávics Mladen elhatározta, cukrász lesz. A nagyhírű Auguszt E. József Krisztina körúti üzletébe szegődött el inasnak, és ott sajátította el a mesterség minden fortélyát, majd egy dán cukrászmestertől tanulta meg, hogyan kell marcipánból rózsákat készíteni. A Szamos Cukrászat története 1968-ban indult, s Szamos Mátyás kisiparos jóvoltából a kis cukrászat országos hálózattá nőtte ki magát.
A Szamos Marcipán márkaboltja Budapesten. A Tokaj Kereskedőház Zrt. a Tokaj-hegyaljai zárt történelmi borvidék legnagyobb borászata, amely jogelődjei révén több mint fél évszázados borászati tapasztalattal rendelkezik. Az állami tulajdonú nagypincészet az utóbbi évek beruházásai, fejlesztése és szemléletváltása révén modern pincészetté fejlődött. A szőlődűlők rekonstrukciója, a hordópark megújítása mellett a borvidék egyik legkorszerűbb borászati technológiai sorát építette fel nemrégiben. A Tokaj Kereskedőház a megvalósult beruházásoknak köszönhetően kiemelkedő sikereket ért és ér el a hazai és nemzetközi borversenyeken is. A két társaság együttműködésével megalkotott két új termék a Szamos Marcipán klasszikus ízvilágát ötvözi a Tokaj Kereskedőház prémium boraival. Az „Aranyhordó” Tokaji Késői Arany boros krémmel töltött csokoládédesszert, míg a „Neptun” Tokaji Édes Szamorodni és marcipános desszert házasításából született meg.